Sant Joan de Gràcia

Adreça: Santa Creu, 2 - 08024 Barcelona

Telèfon: 649 07 91 40

Horari d’atenció: dilluns de 17.30h a 19h.

Horari de missa: de dilluns a dissabte a les 19.00h. Diumeges a les 11h (català) i a les 13h (castellà)

Pàgina web: santjoandegracia.cat

Correu electrònic: santjoandegracia@hotmail.com

Publicacions: cliqueu aquí [+]

Parròquia de Sant Joan Baptista de Gràcia

Resum històric de la parròquia

La parròquia és situada a la Plaça de la Virreina, nom que prové del fet que antigament hi havia el palau de la Virreina, construït per encarrec de Manuel Amat, Virrei del Perú. Després de diversos canvis d'amos, l'any 1821 el fan servir d'hospital pels afectats de la febre groga. Dinou anys més tard serà Hospital Militar, Caserna de l'Infanteria, Presó Militar, època en la qual és coneguda popularment l'edificació com "la Casa Forta de Gràcia". L'església de Sant Joan data del 1884, per això molts graciencs encara la coneixen com a plaça de Sant Joan.

Nascuda el 1878, és una de les places de Gràcia que segons Josep Maria Huertas fan "més sensació de poble". Aquesta sensació la donen l'església parroquial de Sant Joan i el grup de cases baixes que hi ha a la dreta de la plaça, antigues vivendes pels obrers del tèxtil de la vila. Del temple en destaquen l'altar sacramental, la casa rectoral al carrer de l'Església i la Capella del santissim, d'estil modernista i obra de Francesc Berenguer, qui fou l'arquitecte que va restaurar la parròquia, malmesa durant els fets de la Setmana Tràgica.

Per a més informació històrica de la parròquia consulteu el llibre La Parròquia de Sant Joan de Gràcia i el seu entorn, obra de X. Bastida [Barcelona, 1992].


Festes principals de la parròquia


Delimitació territorial

Carrers Torrent de l'Olla, Montseny, Sant Joaquim, Travessera de Gràcia, Torrent de les Flors, Bruniquer, Joan Blanques, Rabassa i Sant Salvador


Acció Pastoral


Altres grups presents amb una finalitat no-religiosa

Al-Anon (Alcohòlics Anònims)


Acció solidària

Càritas parroquial: es dóna menjar els 1rs i 3rs dimarts de mes, de 18 a 19 hores, prèvia prsentació del document de l'assistenta social del Districte


Infraestructura


Enllaços d'interès